dimecres, 4 de març del 2009

“Boom” de la cuina catalana


Benvingut sigui l’esclat de restaurants de cuina catalana tradicional que hi ha darrerament a una ciutat tant “gourmanda” com és Barcelona. No sé si és moda o serà quelcom durador, però, per ventura, cada vegada són més els establiments de la ciutat comtal on es poden degustar plats de la nostra culinària típica amb una bona relació qualitat - preu. Trobo, en aquest sentit, que els catalans no sabem donar a conèixer prou el nostre ric patrimoni gastronòmic.
I no tinc res en contra de la cuina d’autor, m’encanta, però fora bo tastar amb més freqüència la gran simfonia de colors, olors i sabors que ens ofereix el nostre rebost. Del mar a la muntanya, de l’horta al bosc, tenim un producte de primera qualitat i mans sàvies per transformar-ho. Encoratjo per això als grans cuiners catalans a trobar el punt d’equilibri entre una cuina d’avantguarda i el plaer de degustar les excelses creacions de les nostre àvies. I amb el vi, ens passa una cosa semblant. No som prou conscients de les bondats de les nostre elaboracions. No hauria de fer falta que ens ho digués un nord-americà per saber de l’excel.lència de molts del nostres vins.